Energiek

Hanger zoekt sleutel van deuren die opengaan

Net even anders
Ze zijn niet meer de allerjongsten, Paul (45) en Peter (52). Een dergelijk idealisme verwacht je eerder bij een jongere garde. Ze spetteren energie en jeugdig enthousiasme en dit werkt aanstekelijk.

Uit ervaring weten ze wat het is om net even anders te zijn dan anderen. Daarom hebben zij samen een gedegen strategie ontwikkeld om de wereld te bestormen ten dienste van mensen zoals zij. Hun devies: laat je niet afremmen door hun zogenaamde onmogelijkheden, maar ga uit van wat ze juist wel goed kunnen. Elk mens heeft talenten! Laat dit nu ook mijn devies zijn en de aanleiding om met dit blog te beginnen.

Praktisch uitgewerkt
In Eindhoven zijn ze nu bezig om instanties te benaderen het ongebruikte potentieel van (en in) mensen uit de regio aan te spreken. Van mensen die nu nog thuiszitten omdat ze “niet in het profiel passen”. Of omdat hun kwaliteiten eenvoudigweg niet aan het licht kwamen via bestaande vragenlijsten van CWI’s.
Hun droom is dat, als zij eenmaal de kans krijgen om te gaan doen waarin zij goed zijn, deze mensen met gepaste trots op de vraag: “Are you…?”, zullen antwoorden: “Yes, I am!”

Hanger zoekt sleutel
Om mensen, met of zonder etiket, te laten werken naar vermogen, zal het maatschappelijk denken wel moeten worden omgebogen. Hun initiatief is dan ook pakkend vervat onder de noemer: “AKAD, Anders Kijken, Anders Denken”.

Wanneer de 327 volgers nu van dit blog zich bij deze beweging zouden aansluiten, kan dit prille initiatief uitgroeien tot een belangrijke stem waarnaar wordt geluisterd. Op school, op de werkvloer, in de politiek. En trek hier eens twintig jaar voor uit! Dan is een betere wereld voor onze kinderen dichterbij gekomen! Misschien ben jij wel een sleutel van formaat, eentje die deuren opent die nu nog gesloten zijn!

Andere energieke beelddenkers
Paul en Peter zijn niet de enige beelddenkers die bruisen van energie. Ook Gerdien (55) is een onvermoeibare duizendpoot en weet van aanpakken. Met haar Berend en hun vijf kinderen vormen zij een gezellig, druk gezin. Vrolijk vertelt ze dat ze van alles in huis heeft: Adhd, Asperger, Hoogbegaafdheid, Dyslexie, Dyscalculie, Dyspraxie, het vermoeidheidssyndroom en een spraakprobleem. Niet gering.

Zeventien broden
Naast de zorg voor haar gezin is zij gastouder voor zo’n dertig andere kinderen. Sommigen blijven ook ’s nachts slapen. De weekends zijn er voor logeeropvang.
Elke week worden er zeventien broden opgepeuzeld. Eetproblemen verdwijnen vanzelf. “Je wilt in zo’n grote club toch niet opvallen door niet te eten?”

Deze bijzondere vrouw kan ontroerende verhalen vertellen over gastjes, soms ernstig mishandeld en verwaarloosd, die binnen haar enorme gezin geleidelijk aan weer opbloeien.

De stilte van de natuur
Hoe houdt ze het vol? Door ‘s morgens om 6 uur in de stilte van de natuur met de hond te wandelen.
En Berend? Als hij thuiskomt van zijn werk treft hij altijd een druk gezin aan. Hij bruist weliswaar van energie zoals de meeste beelddenkers. Als het zeilseizoen aanbreekt gaat hij vaak uit varen met zijn bootje.

Volgende hoofdstukken: 24.Intuïtief, 25.Spiritueel, 26.Inspirerend, 27.Betrokken, 28.Gevoelig voor schoonheid, 29.Veelal bescheiden, 30.Verhalenverzamelaar

About Pien

In de zelfkenniswerkplaats van Pien helpt de zelfkennismethode (ZKM) op weg naar dichterbij
This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *