Pien van den Boorn

“De voorwaarde voor een echte dialoog is dat je de ander beschouwt als aan jou gelijk.” ~ Chiara Lubich

Pien van den Boorn heeft sinds 1997 een praktijk aan huis om beelddenkers te trainen en te coachen. Sinds haar verhuizing (september 2015) counselt zij uitsluitend nog (jong) volwassenen. Haar ervaringen echter met beelddenkende kinderen zal zij blijven inzetten bij het schrijven van haar blogs.

Pien begeleidt dyslectici en andere beelddenkers om sterker te staan in een maatschappij die anders omgaat met informatie.
—————————————————————————————————————————————-

PRAKTIJK VOOR DYSLECTICI EN ANDERE BEELDDENKERS:
‘Op Weg Naar Dichterbij’:

Praktijk ‘Op Weg Naar Dichterbij’ is een praktijk voor counseling, training en coaching van (jong)volwassen beelddenkers. Pien van den Boorn-Reitsma is ZKM-coach, remedial teacher, Focusbegeleider en ervaringsdeskundige. Daarmee valt haar werk niet onder de vergoedingsregelingen van zorgverzekeraars.

Praktijk ‘Op Weg Naar dichterbij’ is een praktisch ingestelde praktijk, wat betekent dat deze vooral gericht is op het begeleiden en trainen van praktische vaardigheden. Daarmee kunnen dyslectici en andere beelddenkers sterker staan in werk of opleiding. Problemen waar zij zoal tegenaan lopen:

– angst/ onzekerheid om presentaties te geven
– moeite met het onthouden van leerstof
– gebrek aan overzicht
– gebrek aan structuur
– snel afgeleid zijn
– te druk zijn
– timemanagement
– stressmanagement
– perfectionisme
– faalangst
– moeite met schriftelijke taal (lezen, schrijven/typen, verslagen maken en/of schriftelijke presentaties geven)
– onzekerheid met betrekking tot solliciteren
– laag zelfbeeld
– overschrijden van de eigen grenzen
– opvoedingsvragen

Een traject bij ‘Op Weg Naar Dichterbij’ kun je vergelijken met een ontdekkingstocht waarbij de cliënt gaandeweg steeds dichterbij zichzelf komt. Op weg naar dichterbij zichzelf ontdekt hij steeds meer de persoon die hij werkelijk is. En altijd al had willen zijn.

Zo’n traject bestaat uit 5, 8 of 10 sessies van 2 uur. In het eerste gesprek geeft Pien informatie over de werkwijze van haar praktijk en kan de cliënt zijn/haar vraag of probleem voorleggen. Pien geeft vervolgens aan wat zij voor hem/haar zou kunnen betekenen waarna de cliënt beslist om een traject wel of niet te volgen en voor hoelang.

Praktijk ‘Op Weg Naar Dichterbij’ werkt met verschillende methodes, o.a. die van de ZelfKonfrontatieMethode (ZKM, oftewel de ZelfKennisMethode), Focussen/Focusing (Eugene Gendlin), remedial teaching, diverse ontspanningsoefeningen en de Davismethode.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *