WORKSHOPS IN JULI

Nieuws over de workshops
Pas op 1 oktober zal er in Zutphen opnieuw een interactieve workshop plaatsvinden over het thema: “Hoe om te gaan met beelddenken op je werk’. Ben je benieuwd naar de reacties van de deelnemers van de laatste workshops? Klik dan hier.

DSC02576OMGAAN MET BEELDDENKEN OP HET WERK

Vanwege het feit dat ik op 2 en 9 juli a.s. workshops organiseer voor volwassen beelddenkers, moet ik het derde deel van dit drieluik even opschuiven naar juli.

Omdat ik nieuw ben in de regio hoop ik met de workshops veel (jong)volwassen beelddenkers te bereiken die wel wat begeleiding kunnen gebruiken. En, hoewel ik in alle blogs bovenal de positieve eigenschappen van beelddenkers heb willen beschrijven, blijven er toch altijd ‘eigen-aardige’ dingen over die op het werk spanningen kunnen veroorzaken. Veel daarvan is heel goed op te lossen door training en geduldig inslijpen!

Soortgenoten
Dan is het van groot belang dat de betreffende persoon in contact treedt met soortgenoten, een van de doelstellingen van deze workshops. De persoonlijke counseling die ik normaliter geef, bestaat voor een deel uit verhalen over soortgenoten, is dus een soort ‘soortgenoten-contact-op-afstand’. Die verhalen komen allemaal uit bijzondere ontmoetingen van de laatste 25 jaar, beluisterd tijdens het counselen en trainen van beelddenkers. En die verhalen staan dan ook nog eens los van mijn eigen levensverhaal en die van mijn familie en schoonfamilie. Heel dikwijls namelijk ‘vallen’ beelddenkers op soortgenoten vanwege dezelfde humor, de brede belangstelling en het invoelingsvermogen. Zo ook bij mij.

Hoe weet je dat je een beelddenker bent?
Helaas ontdekken beelddenkers hun andere manier van informatie verwerken pas nadat zij tegen problemen zijn aangelopen op school en/of op hun werk. Bij de meesten is de grote gemene deler daarvan een laag zelfbeeld oftewel een ongezond gevoel van eigenwaarde. Hierdoor treden eigenschappen op als de neiging om overdreven perfectionistisch te werk te gaan, faalangst en onzekerheid.

Mochten er mensen zijn die hier wat minder last van hebben, blijven er meestal toch andere gemeenschappelijke kenmerken over die zorgen voor stress. Ik denk dan aan moeite om orde te scheppen in taken en om overzicht te bewaren. En bij velen ook moeite om correct schriftelijk werk af te leveren. Of moeite, zelfs weerzin, om lange teksten te moeten lezen. Beelddenkers die dan ook veel administratief werk moeten verrichten, zitten niet op de juiste werkplek. Want dit soort werk vergt van hen uitzonderlijk veel concentratie, dus energie. Toch is dat meestal niet de enige reden waarom hun werk vaak frustreert. Administratief werk is ook nog eens onpersoonlijk en routinematig dus ‘saai’. Bovendien ervaren zij hun collega’s vaak als mensen die ‘anders doen’. Hun belangstelling strookt meestal niet met die van henzelf. Collega’s worden daarom vaak ervaren als saai, terwijl zijzelf vaak worden neergezet als ‘iemand die moeilijk doet’.

Onbekend met ‘beelddenken’
En als je toch al een laag zelfbeeld hebt en iedereen zegt dat je je werk goed doet, word je heen en weer geslingerd tussen boosheid en inslikken, tussen weggaan en volhouden. Met alle spanningen vandien!
Het meest verdrietige daarvan is dat deze beelddenkers geen idee hebben van het feit dat zij tot een bevoorrechte groep horen met een onnoemlijk groot aantal talenten. Maar dan op een totaal ander vlak! En dat gebeurt nog steeds door onbekendheid met het fenomeen ‘beelddenken’! Bij henzelf, bij hun werkgever en bij collega’s! De talenten die zij van nature in huis hebben, worden daarom onbedoeld ‘gesmoord’.

Wees daarom welkom op een van de workshops!
Hoe je je moet aanmelden, zie je vermeld op het tabblad “workshops” bovenaan deze pagina.

About Pien

In de zelfkenniswerkplaats van Pien helpt de zelfkennismethode (ZKM) op weg naar dichterbij
This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *